Fast tid - fast pris! Byggefirmaet Scriptoriet as
FIRMAPROFIL
kristina og ole

Lidt om tegl

Hvad er et skorstensdæksel?
Et skorstensdæksel er et beskysttende dæksel, der passer til toppen af skorstenen. De er typisk lavet af rustfrit stål, kobber eller galvaniserede metaller. For at jænne luftbårne ildgnister anvendes der en designet maskeret skærm som også beskytter mod dyr, beskadigende nedbør samt snavs. Det hjælper med at beskytte skorstenen, og sikrer at den lever længe.

hyggeligt hus familie her

Hvorfor er det så vigtigt at holde gnister inde i skorstenen, og ikke lade dem komme ud? Mens man sidder og hygger sig foran sin pejs eller brændeovn sker der en voldssom forbrænding i din skorsten. De gnister, der produceres af brændende træ vil nogle gange nå skorstenens top, og hvis de ikke stoppes kan de antende eventuelt brændbart materiale der omringer din skorstensvæg. Det kunne være taget, møbler eller lignende.

pakke kasser op skorstene
Dyr som ugler, duer eller andre fuel kan også finde på, at tage hvil i din skorsten. De opdager ikke gnisterne eller ilden, før det er for sent. Et skorstensdæksel forhindrer dyrene i, at sidde på toppen af skorstenen samt at skadende affald ophobes. Det forhindrer uheldige lugte, og myrer som affald tiltrækket. Dit skorstensdæksel er også udsat for regn, sne halg og voldsomme vindstød, år efter år. Uden et dæksel til at isolere din skorsten fra dens virkninger kan regn opsuges i mørtelskårene i skorstenens konstruktion, og derved løsne mursten.
Disse brandfarlige materialer vil hurtigt fordoble ophobningen af eksempelvis creasor i din skorsten, som er et farligt biprodukt af forbrænding. Det gør skorstenen farlig, da der kan komme en neddræft af røg ind i dit hus. Et skorstensdæksel er en utrolig vigtig del, at bruge på sin skorsten.
huset familie skorsten
Typer af skorstene

Det første man skal gøre, når man vil finde et dæksel til sin skorsten, er at bestemme hvilken type man har. På den måde sikrer man sig, at dækslet passer skorstenen bedst muligt. De mest almindelige typer skorstene er dem der er muret op af mursen, sten eller beton. Metal skorstene (eller fabriksbyggede skorstene) er masseproducerede, typisk med et forankret skorstendæksel.

Typer af dæksler

Hvad enten det er en muret eller fabriksfremstillet metal skorsten, er det nødvendigt at bestemme hvilken type røggas skorstenen udsættes for. Det gør du let ved at kigge ned igennem din skorsten

 


Murstensskorstene vil have enten en enkel eller dobbelt røggange, og disse røggange vil blive udvidet ved drift. Det er den mest almindelige type for dæksel, og gør det let at installere skorstenen da de tilhørende skruer kan bruges til, at justere for luftindtaget.